Helpot gluteenittomat jälkiruoat
Apua, vieraita tulossa, mutta ei mitään herkkuja tarjottavana! Vai alkoiko omaa herkkuhammasta kolottamaan, mutta et jaksaisi nähdä paljoa vaivaa? Ei hätää! Nämä gluteenittomat jälkiruokaherkut valmistuvat hetkessä ja sopivat loistavasti niin jälkiruokapöytään kuin kahvin kera nautittavaksi!
Valikoimamme on täydentynyt ihanan ruotsalaisen Malmö Chokladfabrikin tuotteilla. Malmö Chokladfabrikin suklaat ovat aina luomua, eivätkä ne sisällä soijaa, pähkinöitä tai gluteenia. Ja onpa ne usein myös vegaanista! Ja mikä parasta, maku vie kielen mennessään, sillä näissä suklaissa ei ole raaka-aineiden kanssa pihistelty. Pienessä suklaatehtaassa kaikki tehdään pieteetillä alkaen parhaiden kaakaopapujen ja muiden laadukkaiden raaka-aineiden valinnasta, jotta sinä voit nauttia herkullisesta (lähes) kaikille sopivasta suklaasta.
Malmö Chokladfabrikin tuotteet sopivat herkuteltaviksi sellaisenaan ja siksi ne ovatkin loistava lahjaidea kenelle tahansa. Suklaat sopivat kuitenkin loistavasti myös leivontaan ja jälkiruokiin ja tässä postauksessa kerromme sinulle kaksi helppoa ja herkullista gluteenitonta jälkiruokareseptiä. Aloitetaan!
Maidoton ja gluteeniton vadelma-suklaamousse
Maidoton ja gluteeniton vadelma-suklaamousse on todellinen jälkkäripöydän klassikko! Tässä herkullisessa gluteenittomassa jälkkärireseptissä kirpeän makeaa vadelmaa pehmentää herkullinen ja täyteläinen suklaa. Tämän reseptin ohjeella syntyy noin neljä annosta maidotonta ja gluteenitonta vadelma-suklaamoussea.
RAAKA-AINEET:
2dl kauravispikermaa
1 dl vadelmia (Paras lopputulos tulee tuoreilla marjoilla, mutta myös pakastetut vadelmat käyvät loistavasti. Anna marjojen sulaa hetki ennen valmistusta ja muista säästää muutamia myös koristeluun!)
0,5 tl vaniliinisokeria
0,5 dl sokeria
VALMISTUS:
Aloita sulattamalla suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vispaa kaurakerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon vadelmat, kuivat aineet ja suklaa. Vispaa niin kauan, että kaikki raaka-aineet ovat sekoittuneet keskenään.
Siirrä vadelmasuklaa-mousse jääkaappiin noin tunniksi ja nauti!
Gluteenittomat mikrokakut
Maailman helpoin gluteeniton leivonnainen? Mikrokakut! Gluteenittomat mikrokakut valmistuvat vain muutamissa minuuteissa ja ne ovatkin loistava herkku makeanhimon iskiessä! Pienellä koristelulla nämä gluteenittomat mikrokakut sopivat loistavasti myös kahvipöytään vieraille. Ohjeesta syntyy kaksi kakkua.
RAAKA-AINEET:
15 g voita
1 rkl kuohukermaa
1 kananmuna
1 rkl makeutusjauhetta
1 rkl mantelijauhetta
1 rkl kookosjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Halutessasi voit käyttää koristeluun esimerkiksi kermavaahtoa ja marjoja!
Vinkki: Jos tarvitset vain pienen määrän kermavaahtoa, hyödynnä maidonvaahdotinta sen tekemiseen! Muutama lusikallinen kermaa sekoittuu vaahdoksi esimerkiksi mukissa.
VALMISTUS:
Sekoita kaikki raaka-aineet kahvikuppiin ja jaa puolet taikinasta toiseen kuppiin. Muista säästää suklaapatukasta hieman myös koristelua varten!
Laita muki mikroon täydellä teholla noin 90 sekunniksi.
Kippaa mikrokakku tarjoiluastialle ja koristele!
Huom! Mikrokakut kohoavat mikrossa runsaasti, joten käytä tarpeeksi suurta mukia!
Itse koristelimme nämä gluteenittomat mikrokakut kermavaahdolla, suklaapaloilla ja vadelmilla ja yhdistelmä oli täydellinen sekoitus kuohkeaa kakkua, miedosti suolaista suklaata ja makoisaa marjaa! Käytimme leivonnassa Malmö Chokladfabrikin suklaapatukkaa maussa lakritsi ja merisuola. Kokeile rohkeasti myös muita makuja kuten sitruuna ja lakritsi tai merisuolastösseli.
Mistä Malmö Chokladfabrikin suklaita sitten saa? Voit tilata herkut verkkokaupastamme täältä: Malmö Chokladfabrik tai huikata meille viestiä somessa, niin kerromme sinulle lähimmän jälleenmyyjäsi.
Malmö Chokladfabrikin jälleenmyyjäksi? Agentur Willa M toimii Malmö Chokladfabrikin edustajana Suomessa. Jos haluat hemmotella asiakkaitasi tällä gluteenittomalla herkkusuklaalla, joka houkuttelee karkkihyllyllä, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen agentur@butikwillam.fi