Kesäjuhlien jälkiruokapöydän kruunaa maailman paras Pavlova eli pehmeä marenkikakku

20.05.2024

Mitä jos kokeilisit seuraavien juhliesi jälkiruoaksi pullien ja keksien kaveriksi jotain hieman erikoisempaa, pehmeää marenkikakkua? Sana marenki herättää toisinaan jännitystä, koska sen valmistuksen kuvitellaan usein olevan haastavaa. Näin ei kuitenkaan ole, nimittäin tällä reseptillä on hankala epäonnistua!

Pärlansin vaniljaisella kinuskikastikkeella ja tuoreilla mansikoilla päällystetty marenkikakku maistuu varmasti jokaiselle juhlavieraalle, taaperosta vaariin! Kermasta, voista ja sokerista valmistettu kinuskikastike tuo jo valmiiksi pehmeään ja suussa sulavaan kakkuun täydellisen lisän. Voit kokeilla reseptiin myös muita kastike makuja! Sitten marenkikakun reseptiin: 

PAVLOVAN RAAKA- AINEET:

  • Pärlans Vanilja kinuskikastike

  • 6 kananmunan valkuaista

  • 4dl sokeria

  • 2rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

  • 1 1/2tl etikkaa

  • 2dl vispikermaa

  • 1tl vaniljasokeria

  • 400g tuoreita mansikoita

PAVLOVAN VALMISTUS:

  1. Erottele 6 huoneenlämpöisestä kananmunasta valkuainen ja riko niiden rakenne rikki kulhossa. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.

  2. Lisää kananmunavaahdon joukkoon vähitellen sokeri, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää.

  3. Lisää viimeiseksi vielä maissitärkkelys tai perunajauho ja etikka. Vatkaa vielä parin minuutin ajan.

  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä niistä kohdista, joihin levität marengin.

  5. Levitä marenki ympyrän muotoon (noin 22cm) leivinpaperin päälle ja muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi. Tee vielä keskelle pieni kuoppa täytteitä varten.

  6. Kuivata marenkia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Katkaise sitten virta uunista ja jätä marenki vielä uuniin kuivumaan noin tunnin ajaksi.

  7. Viimeiseksi vatkaa vielä vispikerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Täytä täysin jäähtynyt pavlova kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla ja Pärlansin vaniljaisella kinuskikastikkeella.

Tiesitkö, että Pärlansin kinuskikastikkeet sopivat jäätelön ja pavlovan lisäksi moneen muuhunkin? Tässä muutama idea:

  • Vohvelit ja letut. Tuoreet vohvelit ja Pärlansin suklainen kinuskikastike tuovat veden kielelle.

  • Itse tehdyn jäätelön maustaminen. Lakritsin ystävälle täydellinen jäätelö syntyy kotikeittiössä Pärlansin suolainen lakritsi kinuskikastikkeella. Kurkkaa ohje tähän aikaisemmasta blogikirjoituksestamme!

  • Hedelmien ja marjojen dippaaminen. Tähän käy loistavasti melkein mikä kastike maku tahansa. Kokeile rohkeasti!

  • Kakkujen väliin makua tuomaan. Esimerkiksi suklaa ja vadelma toimivat täydellisesti yhdessä. Kokeile pursottaa hieman Pärlansin suklaista kinuskikastiketta seuraavaan vadelmakakkuusi ja ylläty!

Mistä Pärlansin kinuskikastikkeita sitten saa? Voit tilata suussa sulavat kastikkeet verkkokaupastamme täältä: Pärlans tai pistää meille viestiä somessa, niin kerromme sinulle lähimmän jälleenmyyjäsi!

Pärlansin jälleenmyyjäksi? Agentur Willa M toimii molempien brändien edustajana Suomessa. Jos haluat täydentää herkkuvalikoimaasi ruotsalaisilla laatuherkuilla, ota yhteyttä: agentur@butikwillam.fi.

Kokoelmat